Esti sofer? Atunci ia-ti o bicicleta!

Pe buna dreptate, secolul al XXI – lea este supranumit secolul vitezei. In aceste timpuri toate lucrurile se intampla repede, iar acest lucru are atat beneficii, cat si dezavantaje.  Incercam in fiecare zi sa ne simplificam viata, apeland la masinarii si utillaje care sa faca treaba in locul nostru. Acestea ne-au invadat dormitoarele, bucatariile, birourile si garajele.
 
Nu este rau sa ne folosim de astfel de ajutoare. Trebuie totusi sa evitatam excesul, pentru ca dauneaza atat sanatatii noastre, cat este si nociv pentru mediul inconjurator.
 
Unul dintre excesele de care trebuie sa ne ferim este cel al mersului cu masina. Cu toate ca suntem bombardati in fiecare zi cu anunturi auto, ce ne atrag cu oferte tot mai tentante, este sanatos pentru om, dar si benefic pentru mediul inconjurator, sa rezistam tentatiei de a face exces de sofat. Realitatea arata ca, odata cu cresterea numarului de anunturi auto, persoanele supraponderale s-au inmultit. Problema este lipsa sportului. Mai mult decat atat, stratul de ozon s-a subtiat din cauza poluarii emise de evolutia tehnologica, iar Terra are de suferit.
 
O alternativa sanatoasa pentru excesul mersului cu masina este bicicleta. Cu ajutorul acesteia, putem ajunge la destinatie intr-un timp mai scurt decat pe jos. Spre deosebire de sofat, mersul pe bicicleta ne ajuta sa ne mentinem in forma, iar mediul inconjurator are de de castigat. Pe langa cele doua avantaje prezentate mai sus, ciclismul are o serie de beneficii asupra omului.
 
In ultimii ani, piata de desfacere a bicicletelor a fost in continua crestere in Romania.  Cu toatea acestea, multi oameni navigheaza pe internet, la rubrica cu anunturi auto. Pana cand numarul de romani care merg cu bicicleta o sa il egaleze pe al acelora care aleg patru roti,  probabil o sa mai avem parte de multe noxe inhalate si de obezi care-si fac abonamente la sala.