Cele mai bune camere supraveghere

Cele mai bune camere supraveghere sunt determinate in functie de mai multe criterii. In general aparatele de securitate nu pot fi valorificate decat dupa anumite standarde, iar daca tinem seama si de marca sau de producator, atunci putem sa avem o calitate superioara sau inferioara a aparatului de securitate. Vom mentiona insa cele mai bune camere supraveghere in functie de lentilele pe care acestea le au cat si in functie de marimea senzorului.

Astfel avem: camere supraveghere cu lentile fixe, camere supraveghere cu lentile varifocale, camere supraveghere cu lentile ce au zoom motorizat si camere supraveghere cu lentila neinclusa. Camerele de supraveghere cu lentile fixe sunt cele care au unghiul de focalizare fix, ele nu pot lua imagini decat dintr-un unghi stabilit prin pozitionarea aparatului. Camerele de supraveghere cu lentile varifocale sunt camerele care pot fi reglate manual. Ele au un unghi de focalizare si vizualizare ce poate sa fie astfel setat manual insa desigur ca si acesta va fi fix in functie de pozitia aparatului. Deci putem seta unghiul de vizualizare in fiecare zi intr-un mod diferit, insa numai daca reinstalam camera. Camerele de supraveghere cu lentile ce au zoomul motorizat sunt cele mai bune deoarece unghiul de vizualizare poate sa fie setat oricand se doreste, intrand in meniu, utilizand tastatura iar unele modele, daca nu chiar toate cele mai noi, au si posibilitatea de reglare prin intermediul telefonului mobil.
Cele mai bune sisteme de supraveghere se determina si dupa marimea senzorului, asa cum am zis. Cel mai comun senzor de imagine este cel 1/3 inch. Lumina poate sa fie captata intr-o cantitate mai mare direct proportional cu marimea senzorului.
Senzorul de imagine este care transforma imaginea optica intr-un semnal analogic ce poate fi captat video. Rezolutia este data si de marimea senzorului, ceea ce poate sa faca diferenta intre camere de supraveghere de calitate si camere mai putin calitative.