Raw Vegan

Maturisesc ca am aflat despre Raw Vegan in urma cu numai cateva luni. Nu stiam exact ce este , cum este, de ce este atat de laudat acest stil Raw.

Raw Vegn nu presupune mancaruri speciale de care nu ai mai auzit sau din care nu ai mai gustat; este de fapt aceeasi mancare cu care suntem obisnuiti doar ca preparata intr-un mod mai special. Este o alimentatie bazata pe alimente crude, naturale cae nu vor fi sub nicio forma prajit, nu se vor gati in ulei si nu se vor prepara la cuptor. Preparatele vegan vor fi servite in starea lor naturala si nu vor include nimic din ce nu poate fi servit in starea proaspata si cruda. Mai exact ,dieta vegan exclude carnea, ouale si lactatele acceptand doar alimentele naturale care pot fi servite in starea initiala, seminte, radacini , diferite sucuri sau alge deshidratate la rece. Alimentatia Raw Vegan este recomandata tuturor, in special celor cu probleme cardio-vasculare , probleme ale ficatului sau rinichilor dar cu restrictii periodice. Dupa o perioada de detoxifiere vegan se revine la alimentatia obisnuita. Vegan nu poate totusi sa devina un stil de viata, un til alimentar prmanent ci mai degraba trebuie rezumat la perioade de detoxifiere, dieta sau in momente in care se simte nevoia unei schimbari si unei alimentaii usoare. La fel de bine, am vazut in ultimul timp, vegan poate fi un desert, o delicatesa, o experienta noua in cand in cand pentru toti curiosii. In Bucuresti au inceput sa apara tot mai multe magazine de profil care te atrag cu cele mai dulci si mai „estetice” preparate si, mai ales daca esti curios din fire, nu poti trece indiferent pe langa vitrinele atragatoare.

Toate noutatile in materie de vegan, bio, natural.. sunt totusi prea repede transformate intr-un stil de viata si asta nu pentru ca ar caracteriza pe cei care se ”convertesc” ci pentru ca este ceva nou si numai bun de defilat si de aratat ca „unii sunt diferiti” si mai tarziu model pentru ceilalti. Ar trebui sa ramanem constanti alegerilor noastre si sa adoptam lucruri in viata noastra care ne caracterizeaza si pe care le dorim cu adevarat, nu tot ce pare interesant pentru ceilalti.