Trecutul faţă în faţă cu prezentul

Am vazut astăzi un film care m-a facut să reflectez asupra problematicii timpului .Filmul se numeşte "Midnight in Paris" şi m-a impresionat  măestria cu care, regizorului Woody Allen a redat povestea unui personaj ancorat prea mult in trecut. Asta m-a facut să ma intreb, oare cât de mult ne agăţăm de trecut? Oare e bine să aducem trecutul in prezent? Totul e relativ....Istoria ne învata că fără trecut, prezentul nu ar fi existat, că acţiunile de ieri au dus la realizarile de astăzi..Filosofia ne învaţă că timpul este un flux neîntrerup, ireversibil, iar evenimentele se succed de la trecut, prin prezent şi spre viitor.
În jurul meu tot aud oameni spunând că ar dori să se schimbe atât de multe lucruri din trecutul lor.Însă, cum maşina timpului nu a fost încă inventată, nu există absolut nici o modalitate de a schimba trecutul. Acesta nu se mai întoarce.Trebuie să ne împăcăm cu asta şi să nu ne mai uitam înapoi. Tot ce avem de facut este să mergem mai departe,cu bune şi rele,  să ne traim viaţa aici şi acum. Nu se poate în nici un fel să schimbăm trecutul. Îmi pare rău să vă spun asta, dar nu există nicio vrajă care să corecteze o greșeală din trecut, și nici un duh nu va apărea să vă acorde dorința de a schimba trecutul.
Bun, acum că v-am spus să uitati  trecutul, ce veţi face acum? Simplu, veţi trăi fiecare secundă, minut, oră, zi, săptămână, lună și an ca și când ar fi ultima. Da, stiu că este un clișeu foarte vechi, care este repetat la nesfârsit. Cu toate acestea, se pare că, cu cât este rostit mai des cu atât mai puțini oameni par să țină seama de el. Profitați de faptul că v-ati trezit în această dimineață. Nu contează dacă afară sunt 40 de grade sau 2 metrii de zăpadă pe sol. Bucurați-vă de soare sau  construiţi  un om de zăpadă.Lucrează cu ceea ce primeşti chiar dacă nu primeşti tot ceea ce îţi doreşti. Fă ca fiecare zi să fie cea mai frumoasa zi din viaţa ta :).