Ce ochelari de soare sa porti in functie de forma fetei?

Ochelarii de soare sunt poate cel mai la indemana accesoriu pentru zilele toride de vara, cand vrem sa ne protejam ochii de radiatii si ne dorim si un look cat mai cool oriunde ne-am duce. Chiar daca ne pot ajuta sa aratam mult mai bine, ochelarii de soare se pot transforma usor intr-un dusman al elegantei si al unei fete care arata foarte bine. Cel mai important criteriu de care trebuie sa tinem cont cand ne alegem urmatorii ochelari de soare barbati este cel legat de forma fetei noastre si de marime.

Marimea fetei este importanta, nu vrem sa avem ochelari supradimensionati daca avem fata micuta, la fel cum nu vrem niste ochelari de soare barbati la o fata mai mare. Totdeauna vom viza echilibrul, ramele care nu sunt prea mari sunt potrivite pentru toate tipurile de fete, daca mai avem si margini rotunjite e cu atat mai bine. Forma fetei este deosebit de importanta in alegerea ochelarilor de soare. Pentru fetele rotunde specialistii recomanda orice altceva decat ramele rotunde. Rame cu forme usor patrate, ovale sunt o alternativa pentru fetele rotunde, grosimi ceva mai mici ale ramelor vor aduce un plus de eleganta ochelarilor. Fetele in forma de inima au nevoie de rame din metal usor, din plastic, ramele tip aviator sunt recomandate. Se vor evita culori precum negrul, care va „taia” linia fetei si va ruina orice incercare de a arata bine.

La fetele ovale merg purtati ochelari de soare cu rame cu forme patrate, cele care imita lacrimile, lentilele pot fi supradimensionate, ca la ochelarii tip aviator. A se evita ochelarii cu rame dreptunghiulare, ei vor reduce virtual forma fetei pe latime. Fata patrata are nevoie de o definire mai buna a liniilor de contur, deci vom purta ochelari cu rame circulare, sub forma de lacrimi. Ramele din metal vor fi completate de culori precum negrul sau griul pur.