Cum iti alegi jobul perfect

Este destul de greu pentru tineri sa isi aleaga de la varsta de 18-19 ani meseria - implicat specializarea la facultate avand in vedere ca aceasta varsta se caracterizeaza inainte de toate prin optimism si prin idealism cat si o atatudine pozitiva fata de orice. Desigur nu in toate cazurile - pentruc a sunt si tineri depresivi, desi speram ca tot mai putini dintre ei. Si ca o mica paranteza aici, mentionez ca eu personal cred cu tarie ca bacul nu ar trebui sa fie examenul maturitatii avand in vedere ca un tanar abia paseste catre aceasta noua etapa a vietii dupa varsta de 24-25 de ani.

Mai exact nu mai sunt vremurile de alta data, cand la 18 ani un baiat era considerat barbat in toata regula si deja trebuia sa isi caute o neasta pe care sa o intretina si sa nu mai vorbim de faptul ca pe vremea bunicii - fetele deveneau femei si apoi mame de la varsta de 14-15 ani. Asta ca sa nu mai exageram atat de mult ceea ce se vorbeste in jur. Totusi ca sa revenim la subiectul principal “Cum iti alegi jobul perfect” - noi ca si adulti , ca si parinti sau ca si prieteni ai unor tineri trebuie sa ne punem urmatoarea intrebare: “jobul meu este perfect? este potrivit pentur mine” iar daca raspunsul este da, atunci incercati sa va dati seama ce anume v-a determanat sa il alegeti si de ce va face sa va simtiti in postura unui angajat la locul de munca perfect pentru ca in cele din urma sa puteti da sfaturi. daca raspunsul la intrebarea de mai sus este “NU” atunci lasati-o balta, nu sunteti in masura sa dati sfaturi pentru tineri ce urmeaza sa isi aleaga un loc de munca sau o specializare Si iata cum ajungem sa elimanam cateva pareri. Sa vedem in continuare cum alegem jobul potrivit si perfect pentru noi - atunci cand suntem tineri: in primul rand trebuie sa ma gandesc ce imi place sa fac si ce ma vad facand la orice ora din zi. daca imi place sa admir natura mereu sau imi plac calatoriile montane periculoase atunci ar tebui sa ma orientez catre o specializare care sa aiba in prim plan natura, de exemplu pot sa dau la geografie sau la antropologie apoi - trebuie sa ne gandim daca specializarea sau jobul ales este destul de bine platat - iar daca raspunsul este da atunci se merita sa investim toate eforturile si sa luam in calcul de exemplu ceva mai iesit din comun cum ar fi “escaladarea muntilor” - un job de alpinist care se plateste destul de bine daca stii unde sa ajungi totusi exemplele de mai sus devin nule daca nu avem abilitatile necesare - asadar intotdeauna cand te gandesti sa devii ceva anume - ai face bine sa iti analizezi intregul comportament, sa stii exact ce iti place si ce nu si sa vezi care iti sunt plusurile si care iti sunt minusurile.

Degeaba iti place sa ajuti oameni si vrei sa faci bani din meseria de medic, daca lesini cand vezi un ac sau sange. In cazul acesta mai bine te-ai face medic psiholog si astfel poti ajuta la fel de bine, insa numai daca te consideri un bun ascultator si analist al mintii umane, cat si un cunoscator innascut al personalitatii umane. ca sa iti alegi meseria perfecta incearca sa te pui in fiecare situatieposibila, care sta scrisa pe foaia ta cu eventuale specializari. incearca sa afli cat mai multe despre specializarile respective si cum te ajuta sa devii un om mai bun cu totii ne dorim in cativa ani sa devenim manageri sau directori, trebuie insa sa ne stim si limitele, multe studii au aratat in acest sens ca nu toti oamenii sunt buni lideri si nu toti oamenii se pot descurca in anumite situatii.