Tu ești…???

Aristotel a spus ca suntem zoon politikon (animal social) pentru ca avem rațiune și pentru că trăim în societate. Jean- Paul Satre merge mai departe in categorizarea indivivizilor, incercând să definească cum devenim „eu” în raport cu „ceilalți” astfel: suntem tineri în raport cu cei batrani, albi în raport cu cei negri, copii în raport cu parinți și așa mai departe.
Ca să înțelegem mai bine această delimitare a individului în raport cu obiectele și oamenii din jurul său, putem cerceta teoria structuralismului. Aceasta neagă orice adevăr științific și consideră că realitatea se formează prin lentila culturii din care privim și a percepției personale.
Levi Strauss, emblemă a structuralismului, dă naștere opoziției binare, care spune așa: A este A pentru că nu este B. Mai mult A este A pentru că există B, astfel încât A se poate identifica în raport cu B.. Asemănător cu Satre, nu?
Astfel, eu sunt Mădălina pentru ca nu sunt Mădălin și pentru că nu sunt Andreea, Ioana sau Eva. Sunt eu pentru că traiectoria pe care o aleg este diferită de a ta și dacă nu ar fi drumul tău, atunci nu ar fi nici al meu.
Cred că termenul este INTERDEPENDENȚĂ. Noi nu putem fi noi decât prin raportul cu ceilalți. 
Deci, tu cine ești?