Si despre terenuri

Multi dintre noi au falsa impresie ca a cumpara un teren intravilan presupune ca vom locui in aceleasi conditii de confort ca si in oras. Nimic mai fals. Adevarul este ca desi majoritatea terenurilor sunt foarte usor de introdus din circuitul agricol in cel intravilan, astfel incat sa puteti construi pe ele, majoritatea dintre ele nu sunt urbanizate.
La ce trebuie sa te uiti cand cauti terenuri urbanizate? Pai in primul rand ar trebuie sa stim ce inseamna un astfel de teren. Un teren urbanizat este un teren care dispune de toate utilitatile (gaz, curent, canalizare, apa curenta), dispune de o infrastructura buna si iti ofera acces la majoritatea institutiilor de baza (scoala, gradinita, magazine, etc.). Din pacate adevarul este ca exita terenuri chiar si in bucuresti care cu greu intra in aceasta categorie de terenuri urbanizate, ce sa mai spunem de cele situate inafara Bucurestiului.
Daca confortul este foarte important pentru voi, atunci trebuie sa fiti constienti ca va fi foarte dificil sa gasiti un teren care sa va ofere toate cele necesare inafara Bucurestiului. Este adevarat ca daca un teren are acces la o infrastructura buna si la scoli si magazine, restul utilitatilor pot fi aduse, dar si costurile sunt pe masura.
Dupa cum am spus si la inceput este destul de greu sa gasesti un teren urbanizat, si cu cat stau si ma gandesc mai mult, desi imi place confortul sunt sigura ca va fi nevoie sa fac compromisuri in momentul in care va trebui sa achizitionez terenul pentru casura visurilor mele. Dar pe de alta parte trebuie sa recunosc ca tocmai acest aspect rural si despartirea de tot ce inseamna oras este lucrul care ma atrage cel mai mult si ma impinge spre decizia de a renunta la viata la bloc pentru o viata intr-o casuta undeva langa Bucuresti.