Liste directoare

Atunci cand va ganditi sa va inscrieti site-ul pe directoare sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a evita sa pierdeti timp inutil facand inscrieri pe directoare nerelevate, sau nefunctionale.
Primul pas pe care trebuie sa il urmati este sa gasiti niste liste cu directoare. Nu toate site-urile care contin astfel de liste sunt bine organizate sau utile, asa ca este indicat sa faceti ceva verificari suplimentare pe interent despre ele. In primul rand va intereseaza ca directoarele listate pe acele site-uri sa fie sortate int-un mod cat mai simplu si relevant, si eventual sa aiba o optiune de selectie personalizata. Daca acest lucru nu este posibil este util ca macar aceste liste de directoare sa fie sortate dupa rank-ul de la Google.
In al doilea rand este important ca aceste directoare sa fie ordonate pe nise. Dat fiind ca majoritatea site-urilor se situeaza pe diferite nise, este util ca inscrierea sa se faca doar pe directoarele dedicate acelui segment. Un alt lucru util este ca de denumirea acelui director sa fie atasat un link. Acest lucru face mai facil accesul catre pagina de inscriere direct din lista.
Daca aspecetele mentionate mai sunt doar de suprafata, un lucru mai greu de vazut este daca lista contine doar directoare verificate. Acest lucru inseamna ca lista este actualizata periodic, iar din ea sunt sterese acele directoare nefunctionale, care nu mai exista, sau care genereaza erori. Daca aceste directoare nu sunt sterse, ar fi util ca macar in dreptul fiecarui link sa fie mentionat din ce categorie face parte fiecare director: nefunctional, contra cost, cu eroare sau nerecomandat de catre administratorul listei.
Este clar ca pe langa aspectele de mai sua mai sunt si altele, dar din punctul meu de vedere acestea sunt cele mai importante, si sper ca va sunt utile.