Cele mai bune camere supraveghere

Cele mai bune camere supraveghere sunt determinate in functie de mai multe criterii. In general aparatele de securitate nu pot fi valorificate decat dupa anumite standarde, iar daca tinem seama si de marca sau de producator, atunci putem sa avem o calitate superioara sau inferioara a aparatului de securitate. Vom mentiona insa cele mai bune camere supraveghere in functie de lentilele pe care acestea le au cat si in functie de marimea senzorului.

Astfel avem: camere supraveghere cu lentile fixe, camere supraveghere cu lentile varifocale, camere supraveghere cu lentile ce au zoom motorizat si camere supraveghere cu lentila neinclusa. Camerele de supraveghere cu lentile fixe sunt cele care au unghiul de focalizare fix, ele nu pot lua imagini decat dintr-un unghi stabilit prin pozitionarea aparatului. Camerele de supraveghere cu lentile varifocale sunt camerele care pot fi reglate manual. Ele au un unghi de focalizare si vizualizare ce poate sa fie astfel setat manual insa desigur ca si acesta va fi fix in functie de pozitia aparatului. Deci putem seta unghiul de vizualizare in fiecare zi intr-un mod diferit, insa numai daca reinstalam camera. Camerele de supraveghere cu lentile ce au zoomul motorizat sunt cele mai bune deoarece unghiul de vizualizare poate sa fie setat oricand se doreste, intrand in meniu, utilizand tastatura iar unele modele, daca nu chiar toate cele mai noi, au si posibilitatea de reglare prin intermediul telefonului mobil.
Cele mai bune sisteme de supraveghere se determina si dupa marimea senzorului, asa cum am zis. Cel mai comun senzor de imagine este cel 1/3 inch. Lumina poate sa fie captata intr-o cantitate mai mare direct proportional cu marimea senzorului.
Senzorul de imagine este care transforma imaginea optica intr-un semnal analogic ce poate fi captat video. Rezolutia este data si de marimea senzorului, ceea ce poate sa faca diferenta intre camere de supraveghere de calitate si camere mai putin calitative.

De ce facem lucrurile care nu ne plac

Ma gandeam de multe ori ca fac si multe si lucruri care nu -mi plac dar cand  incerc sa gasesc cauza parca nimic nu se leaga. De exemplu, nu-mi place sa fumez, dar cand cineva aprinde o tigara imi aprind si eu una. Asta pentru ca sunt slaba de caracter si nu pot sa ma impun in fata propriului meu viciu. Cand sunt singura nici nu ma gandesc la tigari sau daca stau intre nefumatori, totusi stau si ma gandesc de ce fac lucrurile pe care le fac daca tot nu imi plac…

Eu cred ca suntem la urma urmei rezultatul mediului in care traim. Deci daca traim intre oamenii de la tara, e imposibil sa nu ajungem sa fim ca ei, e imposibil sa nu adoptam limbajul lor, felul lor de a se purta cat si de a gandi, de a se raporta la nevoile vietii. Pe de alta parte daca vei sta printre olandezi, desigur ca vei avea cu timpul gandirea lor libertina si nonconformista. Insa aici vorbim de actiuni de durata, un temperament ce se impune prin valorificarea unei companii pe o perioada de mai mult timp. Ce facem atunci cand vine vorba de actiuni de moment?! Aici cred ca e vorba de impulsuri. Oamenii tind sa fie rationali numai atunci cand se gandesc putin iar in majoritatea timpului oamenii nu prea gandesc, pur si simplu reactioneaza la stimulii din mediul inconjurator. Ca sa demonstrez mai bine ideea asta, dau un exemplu: oamenii care trec la semafor unii dupa altii. Daca e rosu si se trezeste unul mai sinucigas ca vrea sa treaca strada, atunci turma il urmeaza, fara sa se mai uite ca e rosu sau ca e verde si asta trece lumea dupa. O alta faza tare pe care am mai vazut-o a fost cu ambulanta. Iar aici se aplica tot instinctul de turma. Oamenii aud ambulanta insa ei stiu ca trebuie sa treaca la semafor cand e verde, asa ca nu se opreste nici unul ca sa treaca ambulanta desi e o regula generala arhicunoscuta si chiar si scrisa: pietonii nu trebuie sa traverseze strada atunci cand aud o ambulanta. Sau cum o fi ea formulata regula sau articolul sau ce o mai fi. In plus daca o trec, fie sunt penalizati de cineva in masura ca ii vede fie sar ca popicele iar ambulanta este mingea si asa se mai umple in drum spre spital.

Ideea de baza este insa de ce facem lucrurile pe care le facem chiar daca nu ne place. Cred ca pana aici am explicat destul. de regula sunt cam metaforica, iar un raspuns succint nu cred ca pot sa dau. Ideea e ca avem spirit bun si energie suficienta, dar oameni fiind mai uitam cateodata ca avem ratiune si nu mai comportam ca atare. Tindem sa ne lasam instinctul sa unctioneze. Asa si cu mine. fumez chiar daca nu imi place insa ma las, cel putin pe moment, cundusa de actiunile altora.

Cat despre lucrurile pe care le facem si nu ne plac, de exemplu sa ducem gunoiul, sa ne trezim dimineata, sa nu mancam seara, sa facem patul si multe altele de rutina, cred ca deja stiti raspunsul: TREBUIE!

Trebuei sa facem toate astea ca daca nu noi, atunci cine? Ca daca nu e facem noi se intstaleaza haosul daca stam singuri iar daca stam cu parintii atunci se instaleaza nervozitatea. La urma urmei chiar daca iti iei un animal de casa, nu poti sa il dresezi in asa masura incat sa iti faca si toate treburile pe care tu urasti sa le faci!

Esti sofer? Atunci ia-ti o bicicleta!

Pe buna dreptate, secolul al XXI – lea este supranumit secolul vitezei. In aceste timpuri toate lucrurile se intampla repede, iar acest lucru are atat beneficii, cat si dezavantaje.  Incercam in fiecare zi sa ne simplificam viata, apeland la masinarii si utillaje care sa faca treaba in locul nostru. Acestea ne-au invadat dormitoarele, bucatariile, birourile si garajele.
 
Nu este rau sa ne folosim de astfel de ajutoare. Trebuie totusi sa evitatam excesul, pentru ca dauneaza atat sanatatii noastre, cat este si nociv pentru mediul inconjurator.
 
Unul dintre excesele de care trebuie sa ne ferim este cel al mersului cu masina. Cu toate ca suntem bombardati in fiecare zi cu anunturi auto, ce ne atrag cu oferte tot mai tentante, este sanatos pentru om, dar si benefic pentru mediul inconjurator, sa rezistam tentatiei de a face exces de sofat. Realitatea arata ca, odata cu cresterea numarului de anunturi auto, persoanele supraponderale s-au inmultit. Problema este lipsa sportului. Mai mult decat atat, stratul de ozon s-a subtiat din cauza poluarii emise de evolutia tehnologica, iar Terra are de suferit.
 
O alternativa sanatoasa pentru excesul mersului cu masina este bicicleta. Cu ajutorul acesteia, putem ajunge la destinatie intr-un timp mai scurt decat pe jos. Spre deosebire de sofat, mersul pe bicicleta ne ajuta sa ne mentinem in forma, iar mediul inconjurator are de de castigat. Pe langa cele doua avantaje prezentate mai sus, ciclismul are o serie de beneficii asupra omului.
 
In ultimii ani, piata de desfacere a bicicletelor a fost in continua crestere in Romania.  Cu toatea acestea, multi oameni navigheaza pe internet, la rubrica cu anunturi auto. Pana cand numarul de romani care merg cu bicicleta o sa il egaleze pe al acelora care aleg patru roti,  probabil o sa mai avem parte de multe noxe inhalate si de obezi care-si fac abonamente la sala.

Cum incalzim apa in acvariu

Incalzirea apei este necesara pentru crearea unui mediu adecvat speciilor adaptate la temperaturi constante. Asigurarea incalzirii acvariului se realizeaza printr-o gama larga de procedee. Astfel , se pot utiliza becuri obisnuite, de 25-75W, care se fixeaza langa peretele lateral al acvariului, aproape de fund pentru a putea incalzi toata apa.

In acelasi scop se utilizeaza si lampile termice, incalzitorul tip reflector cu lampa de petrol, incalzitoare electrice, in special cele care sunt prevazute cu termoregulatoare, procurate din comert. Acvariul necesita incalzire artificiala in anotimpurile de toamna iarna, cand lumina solara este insuficienta atat pentru plante cat si pentru pesti. In cazul in care folosim incalzitoare electrice, trebuie sa tinem seama de unele masuri de minima securitate, pentru a preveni fenomenul de electrocutare.

Alegerea unui tip de incalzitor dintre cele expuse mai sus, se face in functie de dimensiunile bazinului populat cu diferite specii. In acvarii, tenperatura apei nu depinde numai de aceste incalzitoare, ci si de grosimea statului de nisip asezat pe fundul acestuia, de gradul de acoperire etc.

De preferat, este ca pestii sa fie crescuti in perioada de iarna in bazine cu o capacitate mai mare, deoarece nu simt in mod accentuat oscilatiile de temperatura, ceea ce s-ar intampla foarte des in bazinele de dimensiuni mici. Oricare din tehnicile alese trebuie urmarite permanent pentru a nu modifica temperaturile propice vietii pestilor.

Sloturile online – distractie intr-un mod inteligent

Jocurile cu sloturi online sunt incredibil de tentante. Acestea ofera o posibilitate reala pentru castigul banilor intr-un mod rapid si distractiv, dar pentru a imbunatati felul in care se pot capitaliza sansele mai sigur, se pot da cateva sugestii in acest sens.

Asadar, cum puteti deveni o persoana cu mai multi bani in buzunar? Iata cateva sfaturi cheie pentru a incerca data viitoare sa faceti un pas inainte (intr-un sens virtual, desigur) si pentru a reusi sa gestionati banii deja castigati mai bine.   

In mod normal ar trebui sa nu riscati mai mult decat puteti pierde. Probabilitatea de a pierde tot ce ati pariat este minima, dar poate exista, de obicei, pentru incepatori tendinta de a introduce o suma mai mare si aceasta este destul de raspandita. De aceea ar trebui sa se joace cu prudenta, fiind constienti ca se poate pierde, la fel cum se poate castiga, toata suma intr-un timp foarte scurt, de aceea asigurati-va ca nu pariati banii de chirie sau de scolarizare, si, de asemenea, nu faceti imprumuturi pentru a juca.

Platile sunt un fel de preturi de la un magazin alimentar. Daca va concentrati doar asupra pretului unui produs mai degraba decat pe pretul pe kilogram sau litru, veti ajunge probabil sa cheltuiti mai mult decat doriti si sa  primiti inapoi mai putin. Asigurati-va ca jucati la un numar variat de sloturi cu scopul de a avea un anumit echilibru intre ele. Calculati bine pierderile si castigurile si veti fi mult mai fericit in cele din urma.

Exista unele sloturi online progresive ce ofera jackpot-uri uriase, dar nu platesc sumele intr-un mod atat e frecvent, in timp ce cu rolele clasice cu 3 sloturi rola, va puteti bucura de o victorie mai des decat alte sloturi ce par ca ofera mult mai mult.

Alcoolul la volan intra in legalitate

Ca si cum nimic altceva nu mai era de rezolvat in tara asta, alesii neamului ne-au mai facut o bucurie: au legiferat consumul de alcool la volan! Sigur, nu la liber, ci pana la maxim 0.2% legal. Cat de laxa va fi aceasta lege ne arata faptul ca desi 0.2% este maximul admis de lege, infractiune este abia de la peste 0.5%, intre 0.3 si 0.5 fapta fiind considerata contraventie. Asa, si? Cum imi dau seama cand sunt in legalitate, cand am trecut la contraventie sau cand sunt infractor? Ca de pilda daca sunt micuta, am 50 de kilograme si nu am mancat cina, dar in schimb m-am vazut cu fetele la o barfa si o sticla de vin (din care eu am consumat un pahar si jumatate), sigur-sigur ma fac din paharul ala… 

Si nu o sa am nicicum peste 0.5%, dar stiu sigur ca voi avea reflexele mult mai greoaie si miscarile de asemenea, dar si o parere mai buna despre propria-mi persoana. Cu alte cuvinte, la volan voi vedea ca e galben la semafor, va fi prea tarziu sa mai franez si voi trece, fiind convinsa, de altfel, ca sigur o sa pot, evaluand gresit situatia din cauza aburilor alcoolului. Fireste ca voi fi predispusa sa provoc si sa fiu victima a unor accidente uneori tragice. Mai ales daca asez tot acest scenariu undeva catre caderea noptii, cand traficul e mult mai liber, semafoarele sincronizate fac sa nu mai fie obligatoriu sa reduc viteza in continuu… Si ca mine vor mai fi multi: cei care astazi isi lasa masinile pe unde beau cate o bere doua, de teama politiei, nicidecum din teama de a nu provoca accidente dramatice. Toti acestia se vor urca la volan convinsi ca nu au alcoolemia atat de mare cat sa treaca limita contraventiei sau a infractiunii si vor intelege ca este normal si in afara oricarui pericol sa bei la volan, mai ales ca si legea o permite. Si nu e ok. Pentru ca romanul nu este educat in spiritul autocontrolului si nu va intelege ca trebuie sa respecte limite legale.