Utilizari ciudate ale sangelui

Caramizi de sange. Arhitectul Jack Munro s-a uitat la multe filme cu vampiri si a ajuns la concluzia ca se pierdea prea mult sange de vita. Acum multi ar fi tentati sa se gandeasca la proprietatile chimice ale sangelui si la utilizarea lui in procesarea mancarii. Dar cum Munro era arhitect, s-a gandit sa construiasca ceva din el. Astfel s-a apucat sa experimenteze pentru a vedea daca poate face caramizi din sange. Uimitor, a reusit din prima. A luat sange proaspat de vita, l-a amestecat cu nisip, apa, conservanti si anticoagulant. Tot continutul obtinut a fost pus la copt. Cu ajutorul caramizilor din sange foarte ieftine si usor de produs se poate face economie la constructia unei case. Urmatorul lui tel e sa faca o casa numai din caramizi din sange.

Ritualuri ale Dreamtime-ului. Aborigenii australieni au perspectiva lor unica in legatura cu crearea lumii, pe care o numesc Dreamtime. Dreamtime a fost o perioada din trecut cand lumea era inca tanara si creatia era la inceput. Stramosii s-au trezit si au iesit de sub pamant, astfel aparand viata pe Terra. Aceste credinte se centreaza in jurul spiritualitatii si importantei ei in natura-Pamantul este sacralizat. Aborigenii au pastrat aceste legende vii in memoria colectiva printr-un proces numit „Dreaming” (visare): ceremonii in care este refacut actul creatiei prin cantec si dans, insotite de zgomotul instrumentelor muzicale specifice zonei. La randul sau, sangele reprezinta o metoda fizica de a te conecta cu lumea spirituala. Gasirea unor depozite de culoare rosie sub pamant i-a determinat sa le asocieze cu venele.

De aceea au crezut ca depozitele rosiatice erau sistemul circulator al planetei. In multe ritualuri, ocrul este combinat cu sangele si este intins pe corp. Tot cu sange se lipeau si penele de corp, atunci cand era nevoie de asa ceva in diverse ritualuri.