The Crew- cel mai asteptat joc cu masini

Avem o veste buna pentru iubitorii jocurilor de masini: cel mai asteptat joc de masini, The Crew, va fi lansat pe PlayStation 4, Xbox One si PC  la inceputul anului 2014. Asa cum si-a obisnuit publicul in ultimii ani, Ubisoft a facut anuntul surpriza in cadrul propriei conferinte de presa de la E3 2013 din Las Vegas. The Crew, noul joc cu masini street racing se afla in dezvoltare, fiind produs de Ivory Tower si Ubisoft Reflection. Echipa este formata din veteranii care au lucrat si la jocuri precum Need for Speed, V- Rally si Test Drive Unlimited.

The Crew face parte din categoria jocurilor cu masini proiectate si dezvoltate pentru urmatoarea generatie de console, ceea ce le permite celor ce produc acest joc sa realizeze ce pana acum era de neimaginat. Astfel, jucatorii vor dispune de intreaga harta a Statelor Unite ale Americii, cu toate formele de relief ( munti, dealuri, pleje) si toate tipurile de decor pe care ti le poti imagina: drumuri off-road, circuite, orase, suburbii. In cadrul jocului sunt incluse locatii precum New York, Las Vegas, Miami si Black Hills, jucatorii avand misiunea de a distruge organizatii criminale.

Dupa cum poti deduce chiar din nume, jocul de masini The Crew a fost proiectat pentru a putea fi jucat alaturi de prieteni. Astfel, jucatorii se pot organiza in echipe, indeplinind impreuna diferite misiuni. Acest joc este gandit pentru a se desfasura in permanenta online, existand posibilitatea ca echipele sa se intersecteze in timpul aventurilor. Altfel spus, masina care te-a impiedicat sa iti duci la capat ultima misiune nu e neaparat controlata de inteligenta artificiala a jocului, ci de un alt jucator uman. In acest fel jocul imbina perfect singleplayer-ul si multiplayer-ul.

Reprezentand o revolutie in zona de jocuri cu masini, The Crow va oferi optiuni avansate de personalizare. Acestea se refera atat la nivelul vizual cat si la performantele si comportamentul bolizilor. Pentru ca pachetul sa fie complet, Ubison va lansa si o aplicatie pentru  iOS si andriod  cu ajutorul careia cei ce utilizeaza smartphon-urile sau tabletele vor putea gestiona si interactiona cu diferite aspecte ale jocului propriu-zis.

Raul iubirii

Desi finalul este neasteptat, romanul „Raul iubirii“ de Karen Harter este o poveste frumoasa despre ce inseamna dragostea si sacrificiul. Face parte din colectia de romane a editurii Reader’s Digest.

Romanul se concentreaza in jurul Samanthei, o tanara de 24 de ani, mama singura a unui baietel de cinci ani, care se lupta cu o boala de inima. In viata ei este un amalgam de probleme: banii, singuratatea si faptul ca fiul ei niciodata nu isi cunoscuse bunicii; la varsta de 16 ani, Sam fugise de acasa din cauza unor certuri cu tatal ei, un judecator dominator si dur. Reintoarsa acasa, fata se lupta sa gaseasca anumite raspunsuri cu privire la ea insasi si la relatia cu tatal ei, in special. Aflase de la o varsta frageda ca a fost adoptata, mai mult din greseala si pentru ca parintii actuali facusera o promisiune. Din cauza aceasta, a fost mereu complexata de faptul ca sora ei era mai mult iubita decat ea.

Am citit-o in doua zile, pentru ca face parte din categoria cartilor pe care le parcurgi pe nerasuflate din cauza suspansului si a curiozitatii sa afli finalul. Este o poveste complexa, care nu poate fi povestita in cateva randuri, dar finalul este emotionant. Samantha ajunsese intr-o stare grava, asteptand din clipa in clipa ca cineva sa moara si astfel sa ii doneze inima. Niciodata nu s-ar fi gandit ca acela va fi tatal ei, cu care se impacase intre timp. Printr-un schimb de replici mai dur, judecatorul fusese impuscat, astfel ca inima lui ajunge in trupul fetei lui mult iubite.

Desi am dezvaluit firul narativ al cartii, o recomand tuturor cu caldura. Este o poveste frumoasa despre sacrificiul si dragostea de tata.

Ravase de adio intre Badea si Oreste

Odinioara buni prieteni, parteneri de afaceri si colegi de televiziune si de platou, nedespartiti in viata reala dar si in platou, Mircea Badea si Oreste par sa o fi luat pe drumuri complet diferite, mai ales in ultima perioada. Amandoi evoluand, de altfel, intr-un penibil mai mult sau mai putin evident… 

Ca nu prea mai au multe lucruri in comun am vazut si din genul de emisiuni si de discurs pe care fiecare dintre ei il adopta dar si din atitudinea rezervata pe care amandoi au avut-o in interviuri in ultimii doi ani legat de relatia dintre ei, dar mai ales din sagetile, discrete altfel, pe care si le trimteau cand se aflau fata in fata, in vreo emisiune. Insa situatia pare sa se fi aprins mai mult in ultimele doua zile, cand Oreste - vizibil deranjat si siderat de comportamentul lui Badea - a gasit potrivit sa ii atraga atentia asupra comportamentului sau nici mai mult nici mai putin decat pe Facebook. Nu ca Oreste ar avea prea multi fani, numai ca si doar un singur om care ii viziteaza wall-ul daca ar avea, tot mi se pare urat sa vorbesti public despre orgoliul si vidul interior, despre agresiunea si marlania vechiului tau prieten – pe care il numesti in continuare prieten –  si sa speri, la fel de public, ca va reveni la bun simt si la normalitate. Acesta a fost ultimul cuvant, deocamadata, in razboiul iscat zilele acestea intre cei doi fosti prieteni, iar reactia lui Oreste a venit dupa un mesaj – postat tot pe Facebook! – unde Badea descria in termeni abjecti iesirea din viata sa a unui prieten, pe care insa nu il numeste…

Vara trece, iarna vine

Dupa calduri insuportabile care au sufocat Romania in aceasta vara, a sosit si vremea mai racoroasa. Astzi, 14 septembrie, a cazut prima ninsoare pe taramul Romaniei. Evenimentul i-a luat prin surprindere pe toti cei care au aflat. Bineinteles, turistii s-au bucurat de zapada timpurie, iar salvamontistii precauti au intrat in alerta, prin avertismente cu privire la traseele inchise pe o astfel de vreme.

In acest an, prima ninsoare din Romania a cazut in Bucegi. A durat cateva ore, iar stratul depus a fost de cativa centrimetri.

Din pacate pentru iubitorii de caldura, vara a trecut si vremea rece incepe sa se instaleze in Romania. Dupa o vara calduroasa speram ca autoritatile sa nu fie luate prin surprindere de o iarna geroasa, precum avem experienta anilor trecuti...

Manusile de protectie - cum le alegem?

Exista mai multe tipuri de manusi disponibile astazi pentru a proteja impotriva unei mari varietati de pericole. Natura riscului si folosirea constanta va afecta alegerea unei perechi bune de manusi de protectie. Varietatea potentialelor leziuni ale mainilor la locul de munca poate face alegerea unei perechi de manusi de-a dreptul provocatoare. Este esential ca angajatii sa foloseasca manusi concepute special pentru pericolele si sarcinile intalnite la locul  de munca, deoarece acestea pot proteja mainile in functie de situatia data.

Factorii care pot influenta alegerea manusilor de protectie pot fi de la tipul de produse chimice manipulate, natura de contact (imersiune totala, stropi, etc), durata de contact, domeniu care necesita protectie (doar o parte, antebrat, brat) si pana la cerintele de aderenta (uscat, umed, gras), protectie termica, dimensiune si confort, abraziune / cerinte de rezistenta.

Manusile realizate dintr-o mare varietate de materiale sunt concepute pentru mai multe tipuri de pericole la locul de munca. In general, acestea se incadreaza in patru mari grupe:
Manusi din piele, panza sau sita metalica;
Manusi din tesaturi si manusi din tesaturi filmate;
Manusi rezistente chimic si manusi rezistente la lichide;
Manusi izolatoare din cauciu

Piele, panza sau sita metalica

  • Manusile rezistente fabricate din plasa de metal, piele sau panza ofera protectie impotriva tuturor taieturilor, arsurilor si caldurii excesive. Ele protejeaza, de asemenea, impotriva scanteilor si a obiectelor aspre.
  •     Manusile aluminizate ofera protectie reflexiva. Necesita o insertie din materiale sintetice pentru a proteja impotriva caldurii si a frigului.
  •     Manusile din fibra protejeaza impotriva caldurii, frigului, taieturilor si obiectelor abrazive.
  •     Manusile sintetice, din diferite materiale, ofera protectie impotriva caldurii, frigului, taieturilor si a obiectelor abrazive. Pot rezista si la unii acizi diluati.


Manusi din tesaturi si manusi din tesaturi filmate
  •     Manusile din tesaturi protejeaza impotriva mizeriei, aschiilor, frecarii si a escoriatiilor. Ele nu ofera suficienta protectie pentru utilizare cu materiale dure, ascutite sau grele.
  •     Manusile din tesaturi filmate sunt fabricate, in mod normal, din flanel de bumbac. Au calitati antiderapante si sunt folosite pentru sarcini de la manipulare a caramizilor, a sarmei sau a containerelor chimice din laborator.
  •     La selectarea manusilor de protectie impotriva riscurilor de expunere chimica, verifica întotdeauna eficacitatea acestora impotriva produselor chimice specifice la locul de munca si a conditiilor de lucru.


Manusi rezistente chimic si manusi rezistente la lichide

  •     Manusile rezistente chimic sunt realizate cu diferite tipuri de cauciuc: natural, butil, neopren, nitril și fluorocarbon, sau diferite tipuri de plastic: policlorura de vinil (PVC) sau polietilen. Aceste materiale pot fi amestecate sau laminate pentru o performanta mai buna.
  •     Ca regula generala, materialul mai gros de manusi, de mare rezistenta chimica, ar putea afecta aderenta si dexteritate, avand un impact negativ asupra sigurantei.


Manusi din cauciuc

  •     Manusile din cauciuc sunt confortabil de purtat. Acestea dispun de elasticitate si rezistenta la temperaturi.
  •     Rezista escoriatiilor cauzate de slefuire si poleiala si protejeaza, de asemenea,  mainile lucratorilor de cele mai multe solutii pe baza de acizi, saruri si cetone.
  •     Manusile din latex au provocat reactii alergice la unele persoane si nu pot fi adecvate pentru toti angajatii.
  •     Manusile hipoalergenice, garniturile de manusi sau manusile powderless sunt posibile alternative pentru lucratorii care sunt alergici la latex.
  •     Manusile din neopren sunt realizate din cauciuc sintetic si ofera o buna flexibilitate, dexteritate a degetelor si rezistenta la rupere. Ele protejeaza impotriva lichidelor hidraulice, benzina, alcooli si acizi organici. Manusile din neopren au, in general, proprietati de rezistenta superioare celor realizate din cauciuc natural.
  •     Manusile din nitril sunt realizate dintr-un copolimer si ofera protectie impotriva solventilor clorurati, cum ar fi tricloretilena si percloretilena. Desi sunt destinate pentru locuri de munca care necesita dexteritate si sensibilitate, aceste manusi dureaza chiar si dupa expunerea prelungita la substante care produc deteriorarea altor manusi.

Cati dintre tatici ar rezista sa stea cu cei mici?

Am stat cu fiica mea acasa 2 ani. Acum urmeaza alti doi ani de stat acasa, cu pitica ce e pe drum. Dar va intrebati oare in astia doi ani, cati a stat al meu sot efectiv singur cu ea? Va spun eu, cred ca maxim, dar maxim 3 zile. Da si din vina mea, fiindca avand in vedere ca era primul copil, ma gandeam sa nu faca vreo boacana.
 
Prima data l-am lasat doar cu ea cand avea picea vreo 2 luni. Cred ca m-a sunat de cel putin 10 ori in 2 ore. Nu stia unde e laptele, nu stia de ce  plange, habar nu avea unde e pampersul. Cu toate ca i-am explicat toate astea cand am plecat de acasa. Iar el a zis ca a inteles. Nu cred ca ar fi rezistat sa stea acasa 2 ani cu ea. Asta ar fi insemnat multe nopti nedormite, pregatit mancare proaspata, facut baita cu regularitate, iar al meu e comod din fire. Nu zic ca nu m-a ajutat.  Ba da, m-a ajutat, uneori chiar mult. Dar se baga doar cand eram eu acasa. Singur parca nu mai stia ce sa faca. Acum ca e mai mare , sta lejer cu ea, insa atunci fiind doar de cateva luni, nu se prea incumeta, nici sa-i schimbe pampersul, nici sa o imbrace. Cand l-am intrebat de ce nu vrea sa ma ajute, mi-a spus ca ii e teama sa nu-i faca vreun rau copilei, ca ea e asa mica, iar el are niste maini asa de mari. Sincer m-a pufnit rasul si abia atunci am inteles ca el de fapt ar fi vrut sa ma ajute, dar nu stia cum. Oricum nu e usor sa stai acasa cu un copil. Majoritatea sotilor, isi imagineaza ca mamele, stau acasa fac curat si se ocupa de copil. Da e adevart, fac toate astea, dar daca ai norocul sa ai un copil morocanos, plangacios sau si mai rau bolnavicios, apoi nu mai esti buna de nimic. Si nu toate mamele, pun pe primul loc bebele. Ele prima oara musai sa faca un pic de curatenie si mancare, si apoi stau cu bebita.
 
Eu cand eram singura cu bebelina, imi ocupam tot timpul stand cu ea, insa cand venea al meu de la munca statea el cu ea, si eu imi faceam treburile casnice. Nu cred ca ar putea vreun barbat sa stea cu bebele, si sa-si astepte nevasta acasa, cu casa curata si mancarea gata facuta. Probabil ar invata sa-i dea de mancare celui mic, ar invata sa-i si faca respectiva mancare, dar sincera sa fiu nu il vad pe al meu asteptandu-ma cu ciorba calda pe masa.
 
Oricum e de laudat faptul ca s-a implicat chiar si atat. Stiu ca daca eram rupta de oboseala, se chinuia si o adormea el.