Raul iubirii

Desi finalul este neasteptat, romanul „Raul iubirii“ de Karen Harter este o poveste frumoasa despre ce inseamna dragostea si sacrificiul. Face parte din colectia de romane a editurii Reader’s Digest.

Romanul se concentreaza in jurul Samanthei, o tanara de 24 de ani, mama singura a unui baietel de cinci ani, care se lupta cu o boala de inima. In viata ei este un amalgam de probleme: banii, singuratatea si faptul ca fiul ei niciodata nu isi cunoscuse bunicii; la varsta de 16 ani, Sam fugise de acasa din cauza unor certuri cu tatal ei, un judecator dominator si dur. Reintoarsa acasa, fata se lupta sa gaseasca anumite raspunsuri cu privire la ea insasi si la relatia cu tatal ei, in special. Aflase de la o varsta frageda ca a fost adoptata, mai mult din greseala si pentru ca parintii actuali facusera o promisiune. Din cauza aceasta, a fost mereu complexata de faptul ca sora ei era mai mult iubita decat ea.

Am citit-o in doua zile, pentru ca face parte din categoria cartilor pe care le parcurgi pe nerasuflate din cauza suspansului si a curiozitatii sa afli finalul. Este o poveste complexa, care nu poate fi povestita in cateva randuri, dar finalul este emotionant. Samantha ajunsese intr-o stare grava, asteptand din clipa in clipa ca cineva sa moara si astfel sa ii doneze inima. Niciodata nu s-ar fi gandit ca acela va fi tatal ei, cu care se impacase intre timp. Printr-un schimb de replici mai dur, judecatorul fusese impuscat, astfel ca inima lui ajunge in trupul fetei lui mult iubite.

Desi am dezvaluit firul narativ al cartii, o recomand tuturor cu caldura. Este o poveste frumoasa despre sacrificiul si dragostea de tata.