Ştim să ne bucurăm de lucrurile mărunte din jurul nostru?

Cred că foarte puțini dintre noi se opresc din rutina zilnică pentru a se bucura de lucrurile mărunte pe care viaţa ni le ofera. Suntem atât de concentraţi să ajungem la locul de muncă, să ne facem remarcaţi în faţa sefilor, să obţinem acea promovare la care am visat, un salariu mai bun, o locuinţă mai spaţioasă, un confort sporit, încât, mulţi dintre noi, uităm că există într-adevăr o lume frumoasă dincolo de toate aceste preocupări. Mulţi dintre noi, functionăm după  un program bine stabilit, ne verificăm în mod constant e-mailul, telefonul mobil.
 
Am întocmit mai jos o  listă a lucrurilor din viața de zi cu zi care ne pot aduce bucurie dacă  ne-am aloca puţin timp pentru a le observa și recunoaște pentru ceea ce sunt: ​​mici cadouri de frumusețe și de acte de bunătate, care provin dintr-un loc în care tehnologia nu a pătruns.

1. O zi frumoasă: Chiar daca vă petreceţi cea mai mare parte din zi închiși într-un birou, la un moment dat tot veţi ieşi afara Cu toate acestea, majoritatea oamenilor iau până şi vremea ca fiind ceva ce li se cuvine şi trebuie să fie fix pe placul lor, altfel întreaga lor zi se anuntă a fi un dezastru.Nu faceţi o drama din asta. Indiferent dacă e soare sau plouă, încercați să apreciaţi ceea ce primiţi. Scăldaţi-vă în strălucirea și căldura unei zile însorite în timp ce conduceţi către locul de muncă. Optaţi să luaţi prânzul afară doar pentru a va bucura de senzaţia minunata pe care v-o dă un prânz în aer liber. Zilele ploioase pot fi uneori deprimante, dar puteţi merge  afară să dansaţi în ploaie, vă veţi simti ca un copil din nou şi nu veţi mai asocia ploaia cu ceva negativ. Oprindu-vă pentru a aprecia o zi pentru ceea ce este vă veti găsi plini de un sentiment de pace care este greu de egalat.

2. Bunătatea simplă a unui străin: Când oamenii se gândesc la gesturi de binefacere, se gândesc, de obicei, la un tânăr ce ajută o bătrână sa treacă strada, sau la  o organizaţie de caritate ce oferă daruri unor copii ai căror părinți sunt sub limita saraciei. Dar, până şi cele mai mici acte de bunătate pot aduce la fel de multă bucurie ca cele mari de care toată lumea aude şi vorbeşte. Începeti să observaţi micile lucruri pe care oamenii le fac, chiar dacă acestea nu sunt făcute pentru voi, și să apreciati bunatatea ce se află încă în inimile oamenilor. S-ar putea ca cineva să vă cedeze locul pe un scaun în autobuz atunci când nu vă simţiţi tocmai bine. Un vecin, chiar dacă este grabit şi încărcat cu bagaje vă poate aştepta ţinându-vă uşa liftului. Persoana de la care cumparaţi zilnic pâine vă primeşte, de fiecare data,  cu acelaşi entuziasm, zâmbindu-vă la plecare. Acestea sunt lucruri mici, dar atunci când le facem ne pot reda increderea  în spiritul uman.

3. Dragostea de familie: Vă apreciaţi familia la adevărata ei valoare? Sau credeţi că orice aîi face şi oricum v-aţi comporta, ei sunt condiţionaţi să rămână în preajma voastră  mereu? Aţi auzit oameni plângându-se în mod constant cu privire la soţul și copiii lor? Deși este mai ușor uneori să observați partea negativa, dragostea de familie este un lucru minunat, dar este, de asemenea, cel mai ușor de neapreciat. Sunaţi-vă bunicii, căci nimeni nu trăieşte o veşnicie, trimiteți o scrisoare unui văr plecat într-o ţară străină, pur și simplu păstraţi aceste legaturi familiale aproape. Toată lumea are defecte, și, uneori, uităm  să iertăm aceste defecte atunci când vine vorba de rude. Realizaţi că ei sunt o parte din ceea ce  sunteti azi.

4. Puterea ta individuală: Nu sunt mulţi cei care nu se consideră a fi persoane puternice şi acesta gândire stă de fapt în calea fericirii lor. Nu contează cât de slabi va consideraţi a fi,important este sa ştiţi că  aveţi  o putere interioară care v-a ajutat sa depăşiţi multe perioade grele din viaţa voastră.. Reflectați asupra acelor vremuri pentru  a vedea cât de departe aţi ajuns prin puterea propriei voințe.
      
Bucuraţi-vă de lucururile mărunte ce vi se întamplă în viaţă şi veţi găsi soluţia pe termen lung pentru adevărata fericire.