Din spatele unei măşti

Ţi-ai imaginat vreodată un scenariu în care tu,pur si simplu, mergi pe stradă şi  în jurul tău vezi oamenii mergând ca spre un bal mascat, cu diverse măsti pe faţă, de forme, culori şi modele diferite.
Cu toţii am purtat la un moment dat o mască, una care proiectează în afară o imagine, ce ne permite să ne ascundem propria identitate.Astfel, nimeni nu poate pătrunde pentru a ne vedea slăbiciunile şi vulnerabilităţile, teama şi nesiguranţa.Masca ne stă drept scut şi îi îndepărtează pe toţi cei care vor să se aproprie prea mult, împiedicându-ne totodată să simţim acea senzaţie de fiericire deplină. Tu ce fel de masca ai purta?

Masca decepţiei. Cel care o poartă se foloseşte de decepţie pentru a câștiga încrederea celorlalți. Acesta  este precum un cameleon, poate deveni orice ai tu nevoie să fie.Este bun în a controla și manipula oamenii pentru a menţine vie iluzia. Poartă multe măști, care se modifică în funcție de interlocutorul său, mulându-se pe personalitatea acestuia.

Masca inocenţei. Timid, liniștit, și neştiutor.Cel care poartă această mască nu este sigur de ceea ce se întampla în jurul său însa acţionează oricum şi o face în mod greşit.Din păcate, consecințele nu vor întarzia să apară..

Masca  furiei. Furios, exploziv. Cel care o poartă acționeaza sub impulsul fricii, într-o încercare disperată de a-i împinge departe pe cei care îl fac să sufere. Semnalul său este unul clar: stai departe de mine dacă ai de gand să îmi faci rau.

Masca umorului. Scopul celui care poarta o astfel de masca este să te facă să râzi. Umorul său te va binedispune şi te va face să te simti bine. În acest mod îşi va acoperii propriile sentimente negative şi nu va lăsa să iasă la iveală nesiguranţa ce o poartă înăuntrul său. E acolo pentru a te distra pe tine şi a uita de el şi ceea ce simte cu adevarat.

Mască de protecție. Cel care poartă această mască se simte protejat , ca şi cum nimic nu îl poate atinge sau răni.

Masca de rușine. Cel care o poartă îşi neagă sentimentele pentru a nu se simţi ruşinat sau stânjenit.Nu vrea să îşi dezvăluie dezamăgirile, eşecurile şi neajunsurile. Preferă să fie privit de către ceilalţi cu admiraţie şi stimă, decât să fie privit ca fiind o persoana care a eşuat în viaţă.

Indiferent ce mască porţi, dacă o faci zilnic sau doar în anumite circumstanţe, aminteşte-ţi să nu o laşi să devină una cu tine, pentru că atunci o vei purta toată viaţa.