UGGuri

Celebrele cizme UGG provin din Australia si Noua Zeelanda, avand la exterior piele de oaie iar la interior lana. Initial erau purtate pentru aspectul lor practic si calduros, dar treptat datorita surfer-ilor au inceput sa devina din ce in ce mai cunoscute si inafara granitelor continentului. Au inceput sa fie pe val in America in 1990 iar in restul lumii in anii 2000.
Reactiile publice negative cu privire la acestea au inceput sa apara datorita folosirii pielii de oaie la fabricarea lor, mai multe vedete postand comentarii negative dupa ce au aflat care este modul de producere a lor.
Poate v-ati intrebat vreodata de unde provide denumirea de UGGuri... Legenda spune  ca termenul UGG este o prescurtate a cuvantului englezesc “ugly” . Oare o fi adevarat? Cert este ca din punctul meu de vedere designul lor cu aspect de laba de urs numai frumos nu este, mai bine o pereche de pantofi cu blana.
Pierzandu-si scopul initial acest tip de cizma provenit din Australia a devenit o isterie in randul planetei, eu personal cunoscand destule persoane care ar fi facut orice sa isi cumpere o pereche din pretioasele cizme. Acestea sunt produse contrar aparentelor de catre UGG AUSTRALIA, o companie americana. Aceste cizme par a fi inlocuitorul perfect al pantofilor si chiar al sandalelor in timpul verii... Inca de cand au aparut m-am intrebat cum poate rezista cineva la 40 de grade in acei sosoni blaniti, dar cred ca moda cere sacrifici atat din punct de vedere al confortului cat si financiar daca tinem cont de faptul ca o pereche de UGGuri originale costa nu mai putin de 150 euro.
Desi pana acum nu am avut decat critici la adresa UGGurilor, totusi trebuie sa admit ca iarna, la o pereche de blugi au un aspect chiar dragut si ca in astfel de momente tanjesc si eu la o pereche...
Tu ai renunta la pantofii clasici in favoarea unor astfel de cizme?