Cand se trimite invitatia la botez?

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment emotionant peste masura, insa si unul extrem de dificil. Nu numai ca viata familiei va fi schimbata intru totul, dar mai ales pentru mama aducerea pe lume a micutului va veni cu un bagaj intreg de emotii si stari confuze. Desi petrecerea de botez este un eveniment la care ambii parinti se gandesc in linii mari inca din timpul sarcinii, in general din motive de superstitii nu se trece la aspecte organizatorice pentru petrecerea de botez pana cand membrul cel mai nou al familiei nu ajunge acasa, sanatos si cu binecuvantarea medicilor. Acesta este momentul cand parintii pot rasufla usurati si pot trece la organizarea botezului atat de asteptat.

In general, trimiterea de invitatii botez se face la aproximativ 15 zile de la ajungerea acasa a mamei si a celui mic, un ragaz in care familia are timp sa se obisnuiasca in noua formula dar si sa demareze „ostilitatile” pentru marea petrecere. Invitatiile se pot trimite fie prin posta, fie se pot inmana personal daca nu este vorba despre rude din provincie sau despre prieteni care nu locuiesc foarte aproape. De asemenea, pentru cei care nu tin la eticheta si se afla de exemplu in afara tarii, exista si varianta trimiterii de invitatii virtual, desi fara doar si poate invitatiile imprimate sunt cele mai elegante si un indicator al respectului pe care parintii copilului il poarta celor pe care ii invita la botez.

Alegerea invitatiilor si textului de la invitatiisuperbe.ro va fi urmata de trimiterea acestora catre invitati, iar pasul urmator este primirea confirmarilor. De regula se trece pe invitatii data pana la care sunt asteptate confirmarile, insa nu multi dintre cei invitati vor face din proprie initiativa confirmarea. Pe ultima suta de metri, parintii vor fi cei care vor solicita confirmarile. Confirmarile se pot face fie telefonic, fie prin viu grai fata-in-fata, fie printr-un card de confirmare daca se ataseaza un astfel de card la invitatie.