Permisul de conducere si sfaturile soferilor

Iata un nou aspirant la permisul de conducere auto. Da, despre tine vorbesc, cititorul acestui articol. Cu siguranta esti pe punctul de a te apuca de scoala de soferi si vrei sa afli cat mai multe informatii. Si la fel de adevarat este ca, deja, ai citit o serie de articole care promiteau sa te informeze, dar mai mult te-au bulversat. In cautarea ta pe marele Google ai dat peste o multime de titluri despre “cum sa inveti pentru obtinerea permisului auto”, “ce trebuie sa faci pentru obtinerea permisului auto” sau, mai nou, “N pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine permisul auto”. Este adevarat, multi au trecut prin asta si sunt dornici sa impartaseasca si altora experienta lor de viata. Insa de la a spune povestile proprii si pana la ceea ce scrie cu adevarat in articolele lor, este o diferenta destul de mare.

A scrie un articol bun, care sa informeze cu adevarat si sa fie folositor cititorului, nu presupune doar enumerarea unor activitati. Este destul de clar ca pentru a te apuca de scoala de soferi trebuie neaparat sa alegi una, sa alegi un instructor, sa inveti si sa te prezinti la examene. Doar de asta a capatat si denumirea de “scoala”, tocmai pentru ca se aseamana foarte mult cu invatamantul la care am fost cu totii prezenti.

De fapt, cam asta se intampla cu fiecare subiect de discutie la un moment dat. Este cel mai simplu mod de a scrie un articol, doar pentru a umple niste site-uri. Insa, tu, cititorul in cautare de informatii clare si la obiect, rar gasesti raspuns la intrebarile tale. Pana acolo, trebuie sa citesti despre cum si ce autobuz trebuie sa iei pana la scoala de soferi, despre ce trebuie sa vorbesti cu doamna de la informatii sau despre ce si cum anume trebuie sa inveti (automat in liniste, cu tot timpul din lume la dispozitie si eventual cu o cana de ceai cald langa tine).

Raspunsul este destul de simplu. Fiecare scoala de soferi are politica ei, ca oricare alta firma din Romania. Pentru a te lamuri cu privire la taxe, ore de legislatie rutiera, instructori si examene, recomandat ar fi sa te prezinti la sediul firmei si sa afli de acolo. Cat despre metodele de invatare, fiecare trebuie sa procedeze cum face de obicei. Sunt multi care invata cu castile in urechi, altii cu televizoare deschise sau poate chiar in timp ce isi plimba catelul prin parc. Metoda unora de a retine informatii nu este obligatoriu sa se potriveasca cu stilul tau de invatare.

Insa, ceea ce nu ti se va spune la scolile de soferi, decat daca intrebi, este legat de chestionarele auto. Pe langa cele obisnuite dupa care lucrezi tu de obicei, este bine sa arunci o privire si la cele de pe site-ul drpciv (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor). Aici vei gasi chestionare identice sau asemanatoare cu cele de la partea teoretica a examenului pentru obtinerea permisului auto.

Mancarea cruda sau raw vegan

De cum am auzit termenul asta m-am ingrozit. Nu as putea manca asa ceva sub nicio forma. Insa sunt doamne care vor cu tot dinadinsul sa tina aceasta dieta, sau regim sau cum s-o numi, fara sa se gandeasca la consecinte. Trist e ca adopta acelasi stil si pentru copiii lor.
 
Asta pana intr-o zi cand medicii s-au aratat ingrijorati de aceasta dieta, fiindca poate duce la imbolnaviri, tocmai fiindca nu ofera nutrienti si vitamine suficiente. Dar daca x vedeta a adoptat acest regim de viata, multe femei isi spun ca sigur e sanatos si pot face si ele acelasi lucru. Eu consider ca orice regim trebuie facut sub supravegherea unui nutritionist, fiindca  niciodata nu stii ce ti se poate intampla. Niciodata nu am mancat cruditati, decat daca implicau salate si alte chestii de genul. In rest, am zis si prefer sa zic pas, toata viata mea de acum incolo. As manca toata ziua carne de pui si salate decat sa trec pe acest tip de regim. Ma simt mai plina de viata si mai energica, stiind ca am toate vitaminele de care am nevoie.