Importanta cunoasterii perioadei fertile

De ce este bine sa se stie cat mai exact perioada fertila

Cunoasterea perioadei fertile, joaca un rol extrem de important in viata fiecarei femei si de asemenea, in sanul tuturor famililor. Este important ca perioada fertila sa se cunoasca, deoarece doar asa se pot incerca mai multe metode de determinare a celei mai fertile perioade din luna, pentru ca partea feminina sa ramana insarcinata. Mai pe scrut si pe intelesul publicului larg aceasta perioada poate fi denumita si planing familial. Planingul familial consta in cunoasterea si aplicarea mai multor metode, precum: metoda simptomelor, metoda temperaturii, sau metoda ovulatiei. De asemenea, este important ca femeile sa cunoasca foarte bine aceasta perioada feritla, intrucat acestea pot controla evolutia sarcinii cu usurinta, ceea ce nu presupune medicatia sau alte proceduri mai complicate de tratament. Specialistii sunt de parere ca atunci cand perioada fertila este monitorizata corect, rata de eficienta, este foarte mare, aproximativ 90%. Aceasta eficienta depinde in mare masura de abilitatea de a calcula extrem de corect perioada fertila. Este bine ca partenerii sa stie, ca in cazul in care acestia nu monitorizeaza corect perioada fertila, atunci eficienta poate sa scada drastic, aproximativ 25%. Majoritatea femeilor isi pun intrebarea, daca cunoasterea si respectarea perioadei fertile afecteaza capacitatea de a avea copii? Raspunsul la aceasta intrebarare este: cu siguranta nu, din contra, orice femeie poate ramane insarcinata utilizand acest calendar. Chiar daca se cunoaste foarte bine perioada fertila si exista un risc oarecum redus al aparitiei unei sarcini nedorite, partenerii trebuie sa stie ca aceasta nu ii protejeaza de absolut nici o boala cu transmitere sexuala. De aceea daca nu va cunoasteti partenerul, sau partenera foarte bine, este indicata folosirea prezervativului, singura metoda care va poate apara de o boala cu transmitere sexuala.

Avantajele cunoasterii perioadei fertile

Metode precum cea a calendarului, temperaturii bazale si secretia cervixului, sunt metode extrem de utile pentru ca partea feminina sa descopere perioada fertila a corpului ei. De asemenea, prin utilizarea acestor metode si cunoasterea cat mai bine si exacta a perioadei fertile poate ajuta femeia, in ceea ce priveste preventia unei sarcini nedorite, insa este bine de stiut ca aceste metode nu sunt sigure 100% si nu prezinta nici o garantie ca puteti evita o sarcina nedorita. In prima faza este necesar ca partea feminina, sa-si cunoasca foarte bine ciclul menstrual, iar pe baza acestor informatii sa alcatuiasca un grafic lunar. In majoritatea cazurilor, clclul mentrual dureaza intre 28 si 30 de zile, insa nu este o regula pentru toate femeile. Pe parcursul ciclului menstrual, poate sa existe 2 etape in care femeia poate ramane insarcinata, astfel prima etapa este inainte de ovulatie, iar cea de-a 2 a, timp de cateva zile dupa ovulatie. In timpul acestei perioade, daca partenerii doresc sa evite o sarcina, atunci acestia trebuie sa apeleze la multitudinea de metode contraceptive. De asemenea, organismul poate furniza si alte semne specifice, care pot indica perioada de ovulatie. In acest caz, printre cele mai intalnite semne sunt: marirea sanilor, durere in zona unui ovar, sau schimbarea pozitiei cervixului.


Din spatele unei măşti

Ţi-ai imaginat vreodată un scenariu în care tu,pur si simplu, mergi pe stradă şi  în jurul tău vezi oamenii mergând ca spre un bal mascat, cu diverse măsti pe faţă, de forme, culori şi modele diferite.
Cu toţii am purtat la un moment dat o mască, una care proiectează în afară o imagine, ce ne permite să ne ascundem propria identitate.Astfel, nimeni nu poate pătrunde pentru a ne vedea slăbiciunile şi vulnerabilităţile, teama şi nesiguranţa.Masca ne stă drept scut şi îi îndepărtează pe toţi cei care vor să se aproprie prea mult, împiedicându-ne totodată să simţim acea senzaţie de fiericire deplină. Tu ce fel de masca ai purta?

Masca decepţiei. Cel care o poartă se foloseşte de decepţie pentru a câștiga încrederea celorlalți. Acesta  este precum un cameleon, poate deveni orice ai tu nevoie să fie.Este bun în a controla și manipula oamenii pentru a menţine vie iluzia. Poartă multe măști, care se modifică în funcție de interlocutorul său, mulându-se pe personalitatea acestuia.

Masca inocenţei. Timid, liniștit, și neştiutor.Cel care poartă această mască nu este sigur de ceea ce se întampla în jurul său însa acţionează oricum şi o face în mod greşit.Din păcate, consecințele nu vor întarzia să apară..

Masca  furiei. Furios, exploziv. Cel care o poartă acționeaza sub impulsul fricii, într-o încercare disperată de a-i împinge departe pe cei care îl fac să sufere. Semnalul său este unul clar: stai departe de mine dacă ai de gand să îmi faci rau.

Masca umorului. Scopul celui care poarta o astfel de masca este să te facă să râzi. Umorul său te va binedispune şi te va face să te simti bine. În acest mod îşi va acoperii propriile sentimente negative şi nu va lăsa să iasă la iveală nesiguranţa ce o poartă înăuntrul său. E acolo pentru a te distra pe tine şi a uita de el şi ceea ce simte cu adevarat.

Mască de protecție. Cel care poartă această mască se simte protejat , ca şi cum nimic nu îl poate atinge sau răni.

Masca de rușine. Cel care o poartă îşi neagă sentimentele pentru a nu se simţi ruşinat sau stânjenit.Nu vrea să îşi dezvăluie dezamăgirile, eşecurile şi neajunsurile. Preferă să fie privit de către ceilalţi cu admiraţie şi stimă, decât să fie privit ca fiind o persoana care a eşuat în viaţă.

Indiferent ce mască porţi, dacă o faci zilnic sau doar în anumite circumstanţe, aminteşte-ţi să nu o laşi să devină una cu tine, pentru că atunci o vei purta toată viaţa.

Ştim să ne bucurăm de lucrurile mărunte din jurul nostru?

Cred că foarte puțini dintre noi se opresc din rutina zilnică pentru a se bucura de lucrurile mărunte pe care viaţa ni le ofera. Suntem atât de concentraţi să ajungem la locul de muncă, să ne facem remarcaţi în faţa sefilor, să obţinem acea promovare la care am visat, un salariu mai bun, o locuinţă mai spaţioasă, un confort sporit, încât, mulţi dintre noi, uităm că există într-adevăr o lume frumoasă dincolo de toate aceste preocupări. Mulţi dintre noi, functionăm după  un program bine stabilit, ne verificăm în mod constant e-mailul, telefonul mobil.
 
Am întocmit mai jos o  listă a lucrurilor din viața de zi cu zi care ne pot aduce bucurie dacă  ne-am aloca puţin timp pentru a le observa și recunoaște pentru ceea ce sunt: ​​mici cadouri de frumusețe și de acte de bunătate, care provin dintr-un loc în care tehnologia nu a pătruns.

1. O zi frumoasă: Chiar daca vă petreceţi cea mai mare parte din zi închiși într-un birou, la un moment dat tot veţi ieşi afara Cu toate acestea, majoritatea oamenilor iau până şi vremea ca fiind ceva ce li se cuvine şi trebuie să fie fix pe placul lor, altfel întreaga lor zi se anuntă a fi un dezastru.Nu faceţi o drama din asta. Indiferent dacă e soare sau plouă, încercați să apreciaţi ceea ce primiţi. Scăldaţi-vă în strălucirea și căldura unei zile însorite în timp ce conduceţi către locul de muncă. Optaţi să luaţi prânzul afară doar pentru a va bucura de senzaţia minunata pe care v-o dă un prânz în aer liber. Zilele ploioase pot fi uneori deprimante, dar puteţi merge  afară să dansaţi în ploaie, vă veţi simti ca un copil din nou şi nu veţi mai asocia ploaia cu ceva negativ. Oprindu-vă pentru a aprecia o zi pentru ceea ce este vă veti găsi plini de un sentiment de pace care este greu de egalat.

2. Bunătatea simplă a unui străin: Când oamenii se gândesc la gesturi de binefacere, se gândesc, de obicei, la un tânăr ce ajută o bătrână sa treacă strada, sau la  o organizaţie de caritate ce oferă daruri unor copii ai căror părinți sunt sub limita saraciei. Dar, până şi cele mai mici acte de bunătate pot aduce la fel de multă bucurie ca cele mari de care toată lumea aude şi vorbeşte. Începeti să observaţi micile lucruri pe care oamenii le fac, chiar dacă acestea nu sunt făcute pentru voi, și să apreciati bunatatea ce se află încă în inimile oamenilor. S-ar putea ca cineva să vă cedeze locul pe un scaun în autobuz atunci când nu vă simţiţi tocmai bine. Un vecin, chiar dacă este grabit şi încărcat cu bagaje vă poate aştepta ţinându-vă uşa liftului. Persoana de la care cumparaţi zilnic pâine vă primeşte, de fiecare data,  cu acelaşi entuziasm, zâmbindu-vă la plecare. Acestea sunt lucruri mici, dar atunci când le facem ne pot reda increderea  în spiritul uman.

3. Dragostea de familie: Vă apreciaţi familia la adevărata ei valoare? Sau credeţi că orice aîi face şi oricum v-aţi comporta, ei sunt condiţionaţi să rămână în preajma voastră  mereu? Aţi auzit oameni plângându-se în mod constant cu privire la soţul și copiii lor? Deși este mai ușor uneori să observați partea negativa, dragostea de familie este un lucru minunat, dar este, de asemenea, cel mai ușor de neapreciat. Sunaţi-vă bunicii, căci nimeni nu trăieşte o veşnicie, trimiteți o scrisoare unui văr plecat într-o ţară străină, pur și simplu păstraţi aceste legaturi familiale aproape. Toată lumea are defecte, și, uneori, uităm  să iertăm aceste defecte atunci când vine vorba de rude. Realizaţi că ei sunt o parte din ceea ce  sunteti azi.

4. Puterea ta individuală: Nu sunt mulţi cei care nu se consideră a fi persoane puternice şi acesta gândire stă de fapt în calea fericirii lor. Nu contează cât de slabi va consideraţi a fi,important este sa ştiţi că  aveţi  o putere interioară care v-a ajutat sa depăşiţi multe perioade grele din viaţa voastră.. Reflectați asupra acelor vremuri pentru  a vedea cât de departe aţi ajuns prin puterea propriei voințe.
      
Bucuraţi-vă de lucururile mărunte ce vi se întamplă în viaţă şi veţi găsi soluţia pe termen lung pentru adevărata fericire.