Tu ești…???

Aristotel a spus ca suntem zoon politikon (animal social) pentru ca avem rațiune și pentru că trăim în societate. Jean- Paul Satre merge mai departe in categorizarea indivivizilor, incercând să definească cum devenim „eu” în raport cu „ceilalți” astfel: suntem tineri în raport cu cei batrani, albi în raport cu cei negri, copii în raport cu parinți și așa mai departe.
Ca să înțelegem mai bine această delimitare a individului în raport cu obiectele și oamenii din jurul său, putem cerceta teoria structuralismului. Aceasta neagă orice adevăr științific și consideră că realitatea se formează prin lentila culturii din care privim și a percepției personale.
Levi Strauss, emblemă a structuralismului, dă naștere opoziției binare, care spune așa: A este A pentru că nu este B. Mai mult A este A pentru că există B, astfel încât A se poate identifica în raport cu B.. Asemănător cu Satre, nu?
Astfel, eu sunt Mădălina pentru ca nu sunt Mădălin și pentru că nu sunt Andreea, Ioana sau Eva. Sunt eu pentru că traiectoria pe care o aleg este diferită de a ta și dacă nu ar fi drumul tău, atunci nu ar fi nici al meu.
Cred că termenul este INTERDEPENDENȚĂ. Noi nu putem fi noi decât prin raportul cu ceilalți. 
Deci, tu cine ești?

Pat sau cafea?

Îmi plac diminețile. Ba nu. Iubesc diminețile. Îmi place să mă trezesc atât de devreme încât să văd începutul zilei și să îl simt în aer. Știi tu, aerul ăla plăcut al dimineții care, în timp ce tu te scarpini în cap și privești de la geam străduțele încă pustii, parcă îți dă două palme și-ți zice: hai băiete, la treabă cu tine!
Dar oricât de mult mi-ar plăcea ea, dimineața, nu pot spune că patul meu e neprietenos dimineața. Ba, parcă e într-o competiție cu aerul vorbitor. Zău.
Și atunci, trebuie să alegi. Așternuturi călduroase sau răcoarea unui nou început?

Entertaining-ul si bancurile

Lumea prezentului este o lume plina de contradictii. De la aparente pana la esente, de la confruntari interioare pana la cele manifestate direct, toate acestea tin de domeniul zilelor agitate in care traim. Iar daca zilele sunt agitate, atunci bineinteles ca si noi ca oameni vom deveni tot mai agitati si mai stresati deoarece nu reusim cum sa separam toate sentimentele pe care le simtim.
Ei bine, un mod prin care putem uita de toate greutatile este entertaining-ul. Daca veti reusi sa va ganditi la cu totul si cu totul altceva iar daca pofta de viata va va reveni pas cu pas atunci inseamna ca sunteti cu siguranta pe drumul cel bun.
Totdeauna trebuie sa fim atenti sa ne bucuram de viata, iar pentru aceasta trebuie mai intai sa traim. In loc sa stam inchisi in propria noastra carapace, mai bine mergem si ne distram pentru a iesi din rutina. O alta metoda prin care putem sa ne relaxam este legata tot de entertaining si anume citirea bancurilor.
Bancurile sunt cele care doar in mai putin de un minut ne pot face sa ne simtim mai bine. O doza de umor nu strica nimanui, asadar nu ezitati sa incercati aceasta metoda pentru ca viata dumneavoastra sa se indrepte catre un drum corect si  echilibrat.
Optimismul este un element extrem de important si tocmai de aceea trebuie ca zi de zi sa fim cat mai echilibrati din punct de vedere emotional pentru ca ne descurca foarte bine in orice activitate vom intreprinde. Ei bine, sfarsitul de saptamana este ideal pentru a ne pregati si pentru a ne incarca bateriile pentru intreaga saptamana care va urma, asadar cel mai bine ar fi, ca pe langa odihna, sa avem in program si cate o mica petrecere sau de ce nu o simpla plimbare cu toti prietenii.
Daca vreti sa faceti o schimbare de mediu, atunci puteti alege sa mergeti la o petrecere sau pur si simplu sa organizati o iesire in oras cu cei mai buni prieteni. Cu siguranta pe tot parcusul intalnirii va veti binedispune si veti rade mai mult decat ati putea crede deoarece in cercul de prieteni exista intotdeauna o persoana care stie cum sa faca oamenii sa zambeasca.
Cele mai frumoase bancuri sunt cele povestite de cei din jurul nostru, sunt bancurile pe care le auzim si nu cele pe care le citim. Un banc este de doua ori mai bun atunci cand este spus de catre o persoana cu talente oratorice, fiind mult mai amuzat si mai palpitant.
 Deasmenea, daca va plac bancurile spuse de altii puteti organiza chiar un concurs intre prieteni pentru a initia o seara de neuitat! In functie de grupul cu care va distrati, cele mai povestite bancuri pot fi cele seci sau bancurile cu Bula sau cu Alinuta sau poate chiar cele deocheate. Oricare dintre aceste categorii ar fi predominante, surse de inspiratie veti gasi din fiecare. Pe internet circula peste 5000 de bancuri din toate categoriile amintite mai sus.
Asadar, distractie faina !

Hasta la visa sau mastercard?

Eram la cumparaturi într-un supermarket. Oameni înfofoliți, cozi la casele de marcat, bipuri enervante care îți contorizează obiectele din viața ta. Până acum, nimic interesant.
Până când văd un banner de dimensiuni enorme care promova un nou card de credit de la o banca. Cardul nu era unul oarecare, ci era unul pentru care nu plăteai nimic primul an de zile. Îți dai seama!
Bannerul nu prezenta nimic interesant pentru că nici nu îmi amintesc ce mai avea pe el în afară de fontul colosal. Și atunci m-am gândit: un card pentru care nu plătești nimic primul an de zile. Hmm.. Parcă au mai fost și alte campanii poziționate asemănător, nu? Cumperi acum, plătești la anul etc.
Am stat la sfat cu mine și am conchis una, că sloganul contemporaneității ar putea fi: carpe diem, iuby!
Cumpără, mănâncă, distrează-te, îngrijește-te, agață (sau lasă-te agățat), răzbună-te acum și nu te uita înainte. La o adică, de ce să cumperi mâine ce poți ghiftui azi?

Apogeul disperarii…

Absenta azi… Am facut fata cu greu socializarilor…poate din cauza faptului ca in mine s-au ciocnit gandurile ca particulele in simulatorul Big-Bang. N-am vrut sa fie asa… N-am planuit astfel ziua de azi… Cand m-apuca o stare d-asta melancolica…cu greu ies din ea… Simt ca imi explodeaza capul. As vrea sa dorm,insa cafelele baute pe ziua de azi, isi fac efectul chiar daca vreau eu, sau nu, asta… E trecut de 16:00… S-a mai dus o zi… Imi vreau momentul ala de respiro…in care sa simt ca sunt libera de orice gand,de orice sentiment…de absolut orice amintire… Vreau doar sa o vad…sa o aud…sa o simt… MAREA…

Si despre terenuri

Multi dintre noi au falsa impresie ca a cumpara un teren intravilan presupune ca vom locui in aceleasi conditii de confort ca si in oras. Nimic mai fals. Adevarul este ca desi majoritatea terenurilor sunt foarte usor de introdus din circuitul agricol in cel intravilan, astfel incat sa puteti construi pe ele, majoritatea dintre ele nu sunt urbanizate.
La ce trebuie sa te uiti cand cauti terenuri urbanizate? Pai in primul rand ar trebuie sa stim ce inseamna un astfel de teren. Un teren urbanizat este un teren care dispune de toate utilitatile (gaz, curent, canalizare, apa curenta), dispune de o infrastructura buna si iti ofera acces la majoritatea institutiilor de baza (scoala, gradinita, magazine, etc.). Din pacate adevarul este ca exita terenuri chiar si in bucuresti care cu greu intra in aceasta categorie de terenuri urbanizate, ce sa mai spunem de cele situate inafara Bucurestiului.
Daca confortul este foarte important pentru voi, atunci trebuie sa fiti constienti ca va fi foarte dificil sa gasiti un teren care sa va ofere toate cele necesare inafara Bucurestiului. Este adevarat ca daca un teren are acces la o infrastructura buna si la scoli si magazine, restul utilitatilor pot fi aduse, dar si costurile sunt pe masura.
Dupa cum am spus si la inceput este destul de greu sa gasesti un teren urbanizat, si cu cat stau si ma gandesc mai mult, desi imi place confortul sunt sigura ca va fi nevoie sa fac compromisuri in momentul in care va trebui sa achizitionez terenul pentru casura visurilor mele. Dar pe de alta parte trebuie sa recunosc ca tocmai acest aspect rural si despartirea de tot ce inseamna oras este lucrul care ma atrage cel mai mult si ma impinge spre decizia de a renunta la viata la bloc pentru o viata intr-o casuta undeva langa Bucuresti.

La rascruce

Decizii decizii si iar decizii. Urasc momentele astea. Momente in care trebuie sa iau decizii prea importante. Cum poti sa alegi intre doua lucruri pe care ti le doresti din tot sufletul dar cu toate astea, trebuie sa alegi numai unul?!
Cum poti sa stii ca mai tarziu nu ai sa regreti? Cum poti sa stii ca faci alegerea buna? Ma macina o mie de intrebari si cu toate astea nu se gaseste si solutia aia, de a la avea pe amandoua. Mi-am citit si horoscopul, am dat si cu banul, am asteptat inspiratie divina si nimic. Alba sau neagra? Oare ce o sa fie. Nu as putea oare sa sar peste momentele astea..

A fost candva Urma

Am ascultat melodia asta acum cateva saptamani la radio. Habar nu aveam ca sunt romani. Habar n’aveam nici ca nu au supravietuit pe piata romaneasca. Oricum, ador melodia asta. Le-as dedica-o mai ales pitipoancelor dar e prea profunda pentru ele si la pariu ca nu se prind?
Va prezint Urma – But me with a coffee de ascultat pe repeat